Идеи за оформяне на терасата в красиво и удобно пространство

Края на зимата наближава и всички очакваме с нетърпение слънцето и повече хубави дни навън. Независимо къде се намирате – в града или в провинцията – терасата е идеалното място да се насладите на пролетта!

А в моменти, когато движението е ограничено, повечето места за забавление са затворени – ремонта на балкона става наложителен!

Наистина терасите в повечето жилища не се използват по предназначение – те са склад за ненужен багаж, покрити са в прах и градска мръсотия, седят празни и неизползвани.

Какво да направим, за да превърнем тази площ в приятно и полезно местенце у дома?

Първа стъпка е да определим как ще го изполваме най-рационално. Всичко започва с площта – ако тя е малка, помещението тясно – то може да го превърнем в градска градинка – така както са повечето домове в Западна Европа.

За целта едно добро почистване, освежавене с боя, евентуално нова мазилка, избор на настилка за пода – са добро начало. Следващия етап е да изберем подходящи растения – пълзящи, вечно зелени и такива, които може да поддържаме целогодишно без много усилия. По този начин, дори гледайки пространството отвътре, ще имаме чувството, че сме сред природата.

Когато балкона е по-голям може да го остъклим, за да го защитим от праха и дъжда, да създадем пространство за релакс дори и през студените дни. В интернет пространството изобилства от идеи за оригинален интериор, който да превърне терасата в градина. За целта трябва да помислите за мазилка, избор на настилка за пода – бамбуков и или друг килим. Много актулни са плоскостите за под от тиково или друг вид дърво. Мебелите – ратанови, пластмасови, дървени, или такива от палети, но нека кореспондират с цялостния интериор.

Ако дома ви има голяма тераса – направете си зимна градина, в която поставите канапе, подходящо осветление и озеленяване, така че когато ви се прииска да поседнете с книга в ръка, да се чувствате комфортно и релаксиращо. Подходящи масички, меки възглавници за дивана, фенери, завеси, висяща люлка и аксесоари – развихрете въображението си!


Без значение на интериора – най-осовното в него са саксиите, цветарниците и сандъчетата с цветя. На красотата на балкона отговарят правилният избор на растенията и тяхното разположението. Използвайте пространството максимално –  ако терасата има решетка, тя може се използва като опора за пълзящи растения, ако има ниши и други скрити места – поставете осветление и красива саксия.

 

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Ние предлагаме комплексна услуга, която съчетава предварителното планиране, и работа по реализация на проекта. Вие получавате сигурност и качество, и спестявате време и средства. ако имате нужда от професионално решение – Луксъри Ливинг е насреща!

Изт. Интериорни дизайнери