Как съчетанието на материали дава артистичност на вашия дом

 

Поставянето на стъклена преграда изглежда прекалено семпло за някои, затова ние предлагаме да заложите на интересно дори и необичайно съчетание от материали, което ще придаде доза артистичност на вашия дом.

 

Интересно предложение тук се оказва изграждането на дървен разделител, в който са оформени клетки допускащи естествена светлина между двете помещения. Недостатъка на този дезайн е лесната видимост между тях, която често се преодолява с поставянето на финна завеса. Поставянето на такава завеса е нетрадиционно и губи смисъла на този тип разделители. Най-ефикасния и ефектен начин да използвате такъв тип разделител е ако тои отделя кухята от дневната, този дезайн позволява свободното преминаване на шум и аромати между помещенията. Изключително достъпна и практична идея е поставянето на цветарник в средата на помещението, което също ще оформи идея за две отделни стаи. Повечето интериорни дизайнери съветват да заложите на вариант с интригуващ дизайн, който да пасва на стила на дневната, но който да не отнема много място от кухнята. С правилно разполовение на мебелите могат да се направят чудеса.

 

Майсторите предлагат друга още по-достъпна идея за по-лесно разделяне на дневната от кухнята. Според някои ключът към визуалното обособяване на две помещения в рамките на едно пространство се крие в разположението на мебелите и декорите. Например поставянето на мек килим с интересен дизайн е наложително спрямо отделянето на дневната от кухнята. Други предлагат вариант в който диванът е разположен с гръб към кухненския модул или да заложите на ефектно и умно осветление, което оптически ще раздели стаите.