Кухните през 2024 – хитови тенденции

Тенденции в кухните за 2024:

Ако се чудите какви ще бъдат най-новите тенденции в кухните през 2024 година, представете си комбинация от естествени цветове и разнообразни текстури и материали. Белият кухненски интериор, излъчващ чистота и светлина, все още е популярен, но се предвижда използването на различни текстури и допълнителни цветове в мозайчната част на стените или на острова. Подовите настилки и интелигентните устройства ще придадат уникален характер на вашата кухня. Топлите и уютни пространства също се завръщат през настоящата година.

1. Малки кухни

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - малки кухни

Тенденциите за малки кухни през 2024 година включват използването на светли тонове за създаване на впечатлението за по-голямо пространство, като за най-смелите предлагаме да добавят още един контрастен цвят. Това можете да постигнете с остров в пастелен цвят, който има и места за хранене и сядане. По този начин имате цвят, който откроява помещението, но и дизайнерски елементи, които да накарат малката кухня да изглежда по-кокетна. Нямате място за остров? Заложете на класическата стилна бяла кухня, но боядисайте тавана си за съвсем нов вид!

2. Кухненски гърбове

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - кухненски гърбове

Плочките “метро” са все още популярен избор, но през 2024 година, помислете за поставянето им до тавана за постигане на още по-модерен вид. Изборът на разчупен гръб на кухня винаги е добра идея, ако не сте фен на плочките “метро”. Нашето предложение е да използвате рустик плочки в комбинация с шкафове в различни стилове.

3. Мивки и смесители

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - мивки и смесители

Мивките в кухните през 2024 стават по-функционални благодарение на електроуредите и кухненските плотове. Умните уреди улесняват живота ни, а плотовете станаха изключително популярни, тъй като след 2020 година все повече хора работят от вкъщи и имат възможност да готвят собствени ястия. Кухненските мивки включват модели с и без преливник. Първите обикновено се считат за по-практични и по-безопасни, но някои хора залагат на естетиката и избират мивките без преливник. Хитовата тенденция за този сезон са безконтактните смесители за кухненските мивки.

4. Осветление

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - осветление

Осветлението в кухните през 2024 година е ярко, смело и контролируемо с дистанционно, за да създадете подходящото настроение в стаята. Месингът се завръща, както и LED лампите като акцентиращи елементи. Модерните осветителни тела са изработени от керамика, метал и дори дървени материали. Дифузната бяла светлина и LED лампите подчертават визията и текстурата на мебелите, и допълнително осветяват отделните участъци от кухнята.

5. Кухненски остров

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - кухненски остров

Тенденциите за кухненски остров включват акцентни цветове, функционални кухненски плотове и множество шкафове. Ефектен начин да постигнете фокусна точка в кухнята си е да боядисате кухненския си остров. Опитайте се да включите чекмеджета за допълнително място за съхранение и зони за сядане за оптимално работно пространство. Кухните се превръщат в многофункционални пространства в домовете и са любимо място за хранене, събиране, работа и игра.

6. Подова настилка

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - подова настилка

Ако искате да сте в крак с модените тенденции за 2024 заложете на водоустойчивия винилов паркет. Подовите настилки в кухнята трябва да са издръжливи. С технологичния напредък на виниловите подови настилки през годините, те вече могат да бъдат още по-трайни от дървения паркет и да имат желания вид на истинско дърво. Едно от главните предмиства на винила е, че е водоустойчив. Други предложения за следващата година включват бетонови подове за модерен и индустриален шик и луксозни подови настилки, имитиращи мрамор.


Кухненски цветове за 2024

Популярнитр цветове се очаква да бъдат меки и естествени. Ярките нюанси излизат от мода, отстъпвайки място на пастелни цветове в интериора.

Дизайнерските тенденции се оглавяват от сиви, бели, бежови кухни с леки ненатрапчиви акценти. Светлите нюанси на шкафовете са в унисон с тапицерията на столовете в трапезарията, с дивана в хола и декорацията на стените.

7. Пастелни нюанси

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - пастелни нюанси

Мебелите за следващата година могат да бъдат многоцветни: зелени, сини или розови. Важно е само да заложите на меки пастелни нюанси на цветовете, които визуално разширяват пространството. Деликатните нюанси са предпочитани поради възможността им да бъдат използвани в различни интериорни стилове. Мебелите в пастелни цветове изглеждат добре както при естествено, така и при изкуствено осветление.

8. Сиви тонове

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - сиви тонове

Сивото е една от най-добрите опции за дизайн на кухнята през 2024 г. Опушените цветове се съчетават добре с почти всички съвременни стилове. Експериментирайте с нюанса на цвета. Дори един и същ дизайнерски проект на кухня може да изглежда различно в тъмно сиво и много светло сиво. Светлосивата кухня е предпочитан избор за повечето хора, а по-тъмните опции придават на кухнята по-изискан вид, но са по-подходящи за просторни стаи.

9. Бежов цвят

Кухните през 2024 - тенденции и цветове - бежов цвят

Един от най-модерните дизайнерски цветове за 2024 г. ще бъде неутралното бежово. Този основен цвят лесно се комбинира с актуалните пастелни нюанси и с всеки стил на обзавеждане. Бежовият цвят, варира от деликатни тонове до богати карамелени нюанси. Предимството на бежовата кухня е топлата, уютна атмосфера, създадена от този цвят. Във всяка светлина бежовата стая предизвиква усещане за спокойствие и е много подходяща за готвене и за приятни семейни събирания.

 

Преустройството и подобрението на вашата кухня сега е лесно и забавно предизвикателство. Няма по-подходящ момент от сегашния, да започнете превръщането на вашите идеи в реалност и да създадете мечтаната кухня през 2024 г. Ако имате нужда от професионално решение – Луксъри Ливинг е насреща!

Изт. gamacomfort.com и home-design.bg