Новият дворец на правосъдието в Кувейт

 

В момента се изгражда новият Дворец на правосъдието в Кувейт от „PACE“. Al-Diwan Al-Amiri планира проектът да включва 25-етажна сграда със 123 съдебни зали, както автоматизиран, така и конвенционален паркинг за 3000 автомобила. Дворецът е проектиран да бъде „символ на справедливост и почтеност“ за Кувейт.

Amiri Diwan работи с „PACE“ за възстановяване и разширяване на историческия Дворец на правосъдието. Структурата ще се простира на площ от 192 000 квадратни метра, включително офисна площ от 100 000 квадратни метра. Дизайнът е направен, за да покаже как сградата на правосъдието може да служи както на правителството, така и на гражданите. Като концептуална визия екипът създаде проекта, за да отрази ангажимента на Кувейт към справедливостта.

Екстериорът и оформянето са направени, за да символизират везните на справедливостта чрез набор от плаващи, конзолни крила. Те са както за съдебните зали, така и за офисните помещения, докато в основата на тези две крила е атриумът „Golden Geode“. Това централно пространство се комбинира с площада, за да образува вход в двореца и да образува открита зала. На този площад, от прозрачения обем и златното ядро екипът се надява да се чуят „гласовете на хората“.