Трендове в интериорния дизайн за 2023

Интериорният дизайн за 2023 година: Тенденции и Вдъхновение

Зимните месеци носят със себе си по-малко слънчева светлина и повече време, прекарано в закрити пространства. Това подтиква мнозина да размишляват за промени в интериорния дизайн. Независимо дали става дума за домашни офиси, кухни или обитаеми помещения, 2023 г. предоставя нови възможности за обновление и стил.

1. Еклектичен стил:

Еклектичният стил се завръща с нова интерпретация. Смесването на различни стилове и епохи предоставя възможност за уникални и креативни интериори. Комбинирането на винтидж елементи със съвременни акценти е топ тенденция през 2023 г.

2. Краят на изцяло белите кухни:

Смелите комбинации от дървени и цветни повърхности заменят традиционните бели кухни. Тази промяна важи и за цветните табла. Нови материали и цветове предоставят възможност за иновативни дизайни и повече индивидуалност.

3. Домашни офиси на върха:

Работата от вкъщи остава популярна след пандемията и домашните офиси са ключова част от интериорния дизайн. Цветовете за работните пространства са успокояващи и неутрални, като сиво и бежово, но също така се приветстват смелите принтове и тапети.

4. Максимализъм и смели цветове:

Една от най-забележителните тенденции в интериорния дизайн за 2023 г. е максимализмът. Вместо дискретни цветови палитри, сега смелите цветове и щампи идват на мода. Интериорите стават по-живописни и асиметрични детайли добавят характер към стаите.

5. По-близо до природата:

Свързването с природата е важна част от интериорния дизайн за 2023 г. Естествени материали като дърво и текстил се използват, а във всеки дом има растения. Мебели, наподобяващи горски пейзажи, създават усещане за близост до природата.

6. Ментов цвят за стени:

Един от най-модерните цветове за стени през 2023 г. е ментовият. Нашата препоръка е да боядисате само една от стените си в ментов цвят, като това ще придаде свежест на пространството и ще ви  свърже с природата. Ментовите стени се комбинират с геометрични орнаменти и флорални детайли, които добавят индивидуалност на интериора.

7. Технологични иновации:

С развитието на технологиите, интериорният дизайн също се променя. Умните устройства и иновативните решения правят живота по-лесен и по-екологичен. Осветлението, климатичния контрол и домашната автоматизация са част от бъдещето на дизайна.

8. Арт и изкуство:

Изкуството заема централно място в интериорния дизайн за 2023 г. Галерийни стени, скулптури и художествени инсталации се използват, за да придадат характер и индивидуалност на пространството. Този тенденция насърчава колекционирането на произведения от изкуството и подкрепя местните художници.

Интериорният дизайн за 2023 г. предлага богат избор от стилове и възможности, които ви позволяват да създадете уникални и персонализирани обстановки във вашия дом. Без значение за вашия стил и предпочитания, този година иновациите и креативността диктуват тенденциите в интериорния дизайн, които ви вдъхновяват да обновите и преобразите вашето пространство.

 

Изт. stroiinfo.com