Gensler проектира фокусирани върху техника офис площи в Маями

Генслер представи 545wyn, „първата офис кула от клас А в Маями от повече от десетилетие“. В сътрудничество с офисния разработчик Стърлинг Бей (Sterling Bay) и местния партньор за развитие Джо Фурст (Joe Furst) от Place Projects, проектът представя ново поколение офис площи, целящи да привлекат нов тип иновативни, ориентирани към бъдещето наематели. Всъщност „Gensler Miami“ ще бъде първият наемател на сградата на 10-етажната кула.

Представен като изразителен фон за общността, 545wyn е празник на града и общността, като същевременно допринася за бъдещето на квартала. Разположен в Уинвуд (Wynwood), бивш квартал за дрехи, пълен с дълги, ниско разположени складове, в които стените служат като привлекателна възможност за графити художници, проектът включва недовършената и индустриална природа на квартала. Освен това, част от интеграцията на 10-етажната кула с тези околности, Генслер включи енергията на цветното платно с графити под плочите на паркинга.

 

 

Създавайки блокиращи елементи, проектът поема плаващ обем за офис пространството, докато структурата на паркинга е ефективно пространство на открито. Намалявайки значително масата, липсата на външни стени позволява изкуството на квартала да бъде привлечено със стенописи и инсталации, всеки видим за всички, които минават от магистралата. От друга страна, пешеходец „Paseo“ от източната страна между сградите генерира „верига от проходимо пространство в основата, която предлага сянка и буйни градини, ангажира пешеходци с произведения на изкуството, познати на квартала, и предлага преживявания за хранене и търговия на дребно, които позволи на работниците и общността да се потопят в жизнеността на околната среда”.