Кухнята – тенденции 2021

Кухнята заема особено място във всеки дом – тя е гордост, тя носи удобство и сигурност, тя трябва да бъде в крак с модата!

А какви са последните тенденции в кухните и най-търсените цветове през 2021, ще разкажем днес.

Топ цветови тенденции за цветове за кухня през тази година ще са пастелните цветове: всички вариации на зелено, дори сиво със зеленикав оттенък. Черно-бели графични вариации също са хит, в комбинация с метал и дърво, както и каменни акценти. Използва се много камък, гранит, мрамор – както писахме скоро, естествените материали се използват максимално, за да бъде всичко едновременно по-близо до природата, и да прави плавен преход към новото модерно. Металът се използва за рамкиране – като акцент за шкафове, детайл в кухненския остров, облицовка на цялата кухня.

 

В кухненските шкафове – се налага модел тип витрина, с вътрешно осветление, което създава визуален простор. И не само, този вид измества традиционната кухня със шкафове отгоре и отдолу на плота. Предимство на витрината, е че предлага всичко достъпно и лесно, посуда, уреди, в същото време с осветлението отвътре се създава усещане за ширина и пространство, кухненският ъгъл изглежда шик.

Ако търсите по-драматичен и луксозен ефект в кухненската обстановка – заложете на  тъмни, наситени цветове. Използвайте нюанси на зелено, което е толкова модерно и търсено тази година. В съчетание с мраморен плот и ефектни бар-столове ще накарате кухнята да получи гостоприемен, аристократичен и неотразим вид!

 

Ако харесвате по-модерното и изчистено обзавеждане – стена със шкафове в миниластичен стил с ниша в средата,  в която да бъде поместена фурната, скрита мивката или други уреди е добра комбинация.  По-тъмни кухни с модерно звучене, с деликатни матови повърхности, от гранит или мрамор –  демонстрират изтънченост.

Споменахме, че пастелните тоналности, всякакви вариации на зелено ще бъдат хит. Разбира се графитеното сиво, черно-бялото съчетание в комбинация с мрамор или дърво, също стои добре.

Днес дизайнери не се притеснпват да експериментират с цветове и материали в кухненската зона. Кафяви, дървесни, нюанси, бежово или бисквитено бежово – кухнята ви може да изглежда едновременно стилна, топла и модерна.

Актуални са всички метални повърхности, месинг, мед, хром, неръждаема стомана. В зависимост от дизайна, кухнята може да придобие индустриален, модерен или ретро вид – изборът е ваш!

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Ние предлагаме комплексна услуга, която съчетава предварителното планиране, и работа по реализация на проекта. Вие получавате сигурност и качество, и спестявате време и средства. ако имате нужда от професионално решение – Луксъри Ливинг е насреща!

Изт. Интериорни дизайнери