Откри врати първият златен хотел в света

Има луксозни преживявания и такива, които са със златно покритие отгоре до долу.  Точно това могат да очакват гостите на Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake Хотел, във Виетнам.  Това е първият по рода си златен хотел в света, разположен в столицата Ханой. Проектът е на стойност 200 милиона долара.

Намира се в непосредствена близост до езерото Giang Vo в централния квартал на Ханой, хотелът е подходяща туристическа спирка и едно от многото посещавани места в града, включително Мавзолея Хо Ши Мин, Храма на литературата, оживения Стар квартал и легендарното езеро Хоан Кием.

Според инвеститора хотелът е първият по рода си в света, като се има предвид фактът, че екстериорът на сградата е изцяло покрит с 24-каратово злато, а вътрешните пространства също са облицовани с благородния метал.

С напълно оборудван фитнес център с професионални треньори, който е безплатен за всички гости, хотелът има за цел да осигури истински луксозно изживяване на гостите си. На покрива ще откриете инфинити басейн, чийто плочки разбира се също са с 24-каратово златно покритие!

Сега сигурно си задавате въпроса: Защо злато?

По думи на собственикa: „Не става въпрос само за създаване на естетически феноменална архитектура, а за предлагане на най-луксозна услуга и удобства, ориентирани към гостите, с цел да се подобри тяхното общо здраве и благополучие “, също изтъквайки, че златото има благоприятни ползи за здравето и красотата на човек, като едно от тях е намаляване на възпалението.

Асансьорите демонстрират декадентските акценти, а басейнът на покрива има външен душ от 24-каратово злато. Хотелът разполага с 342 стаи за гости, 10 дуплекс апартамента и един президентски апартамент. Баните са феноменални със своите златни вани, душ кабини и кранове.

На 12-ти етаж може да се възползвате от конферентна зала, спа център, изискван ресторант, суши и лоби бар.

Цeнитe зa нoщувкa зaпoчвaт oт 280 eврo, a в cпeциaлния aпaртaмeнт мoжeтe дa oтceднeтe cрeщу 900 eврo.

Шeф-гoтвaчитe ceрвирaт рaзтoчитeлни бюфeти cъc злaтни cтeкoвe „Тoмaхoук“, a цял eдин ъгъл e пocвeтeн нa изкуcитeлни дeceрти.

„В Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake се стремим да превърнем всеки момент в изключителна възможност за вдъхновение“, казват от хотела.